07-05-2024

Integrale aanpak Tulpengalmijt centraal tijdens open dag Tulp

Hoe kunnen we tulpengalmijt beheersen door een integrale aanpak? Bezoek de Open Dag Tulp op woensdag 29 mei bij Vertify in Zwaagdijk om antwoord te krijgen op deze vraag.

Over de dag

Centraal deze dag staat het model van Integrale Gewasaanpak en het gebruik hiervan bij de bestrijding van tulpengalmijt. Tijdens de plenaire bijeenkomst zal er uitleg worden gegeven over dit model. Vervolgens zullen de onderwerpen die tijdens de rondgang worden behandeld, hieraan worden gekoppeld. Aandacht wordt o.a. besteed aan de onlangs gestarte PPS Integrale aanpak van tulpengalmijt.

Gezamenlijke presentaties

Na de uitleg over de Integrale Gewasaanpak zal projectleider Nico Hof (Vertify) vervolgens vertellen over de uitdagingen waar onderzoekers tegenaan zijn gelopen in het onderzoek naar tulpengalmijt. Tot slot vertelt Alex de Waard van Bayer, in het licht van de tulpengalmijt, over de rol van Movento en toepassing van Flipper.

Bezoek de proefvelden in een rondgang

Tijdens de rondgang op de proefvelden worden de resultaten van de praktijkonderzoeken in galmijt- en vuurbestrijding gepresenteerd door de teelt- en onderzoekspecialisten van Agrifirm-GMN. Syngenta geeft antwoord op de vraag of ook met minder (kunstmest) stikstof meer rendement verkregen kan worden. De Groene Tulp geeft antwoord op de vraag hoe data kan bijdragen aan een vitale tulpenteelt. In tekst en beeld wordt de strijd tegen onkruid uiteengezet, op basis van de opgedane ervaringen in PPS Duurzame beheersing onkruid. Vertify zal de proeven toelichten die binnen de PPS ‘Toekomst virusvrije bloembollen’ zijn gedaan en CAV Agrotheek past de Integrale Gewasaanpak toe met een uitleg over het real time luis detectiesysteem, vergroening en minder emissie.

Ochtend of middagprogramma naar keuze met lunch

Deelnemers kunnen kiezen uit een ochtend- of een middagprogramma met rondgang en plenaire presentaties. Meer informatie en het volledige programma is hier te vinden.