19-05-2023

Virusvrije bloembollenteelt centraal tijdens Open dag Tulp

Hoe kunnen we grip krijgen op virussen in tulpen? Bezoek de Open Dag Tulp op donderdag 25 mei bij Vertify in Zwaagdijk om antwoord te krijgen op deze vraag.

Over de dag

De dag bestaat uit een rondgang op de proefvelden van de tulpen en interessante presentaties. Het thema van deze dag is ‘Virus in tulp’. U bent van harte welkom voor een dag vol kennis en inspiratie!

Bezoek de proefvelden in een rondgang

Tijdens de rondgang op de proefvelden worden de resultaten van praktijkonderzoeken gepresenteerd door de teelt- en onderzoekspecialisten. Syngenta staat stil bij de mogelijkheden in spuittechnieken. Vanuit de PPS De Groene Tulp worden de vuurproeven toegelicht, WN Kramer vertelt hoe een vitale bodem bereikt kan worden en CAV Agrotheek geeft uitleg over de lopende proeven.

Presentatie PPS Toekomst virusvrije bloembollen

In een gezamenlijk moment zullen er presentaties worden gehouden waarin onderzoekers Ineke Stijger en Martin Verbeek van de WUR een toelichting geven op het project Toekomst Virusvrije Bloembollen dat mede door de stichting Bloembollenonderzoek wordt gefinancierd. CNB Teeltadvies presenteert aansluitend de ervaring van virus op het veld.

Ochtend of middagprogramma naar keuze met lunch

U kunt kiezen voor een ochtend- of een middagprogramma met rondgang en plenaire presentaties.