20-01-2023

Prisca Kleijn directeur Stichting Bloembollenonderzoek

Per 1 juni stopt Prisca Kleijn als directeur van de KAVB en gaat zij zich volledig richten op haar werkzaamheden als directeur van de Stichting Bloembollenonderzoek en de coördinatie van het onderzoek in de bloembollensector.

De oprichting van de Stichting Bloembollenonderzoek is in 2022 een feit geworden. Na de vaststelling van de verbindend verklaring voor onderzoek is de stichting direct gestart met de uitvoering van het onderzoeksprogramma. Komend jaar wordt een belangrijk jaar: “Er gaat steeds meer onderzoek uitgevoerd worden, de stichting moet op de kaart moet worden gezet en dient verder te worden geprofessionaliseerd. Met al haar kennis en ervaring is Prisca Kleijn hier de juiste persoon voor”, aldus KAVB-voorzitter Jaap Bond.

Kleijn is sinds 2011 directeur van de KAVB en vindt dit het juiste moment om met een nieuwe uitdaging te starten. "De KAVB staat er als vereniging goed voor en levert met een kleine groep mensen een grote bijdrage aan de toekomst van de bedrijven in de sector”, aldus Kleijn. “Heel mooi werk waaraan ik vanuit mijn nieuwe rol voor de stichting Bloembollenonderzoek volop kan blijven bijdragen.”