21-09-2023

Uitnodiging symposium "Snelle veredeling en nieuwe technieken"

De bloembollensector investeert al geruime tijd in het ontwikkelen van nieuwe veredelingstechnieken en een robuuste snelle vermeerdering. En niet voor niets: de toekomst van de sector staat op het spel. Klanten vragen om duurzaam geproduceerde bloembollen van uitstekende kwaliteit zonder ziekten en plagen. Om dit voor elkaar te krijgen zijn een snelle vermeerdering en het inbouwen van resistenties van groot belang.

Sinds 2012 is Richard Immink bijzonder hoogleraar “Fysiologie van Bloembollen”. Na afronding van de eerste termijn van zijn onderzoek is in 2018 een tweede termijn gestart met als onderwerp “Bloei en reproductie van siergewassen. Dit onderzoek is in 2022 afgerond.

Ter gelegenheid van de afronding van bovenstaand onderzoek wordt op maandag 9 oktober om 14.00 uur een symposium georganiseerd waar we met elkaar in gesprek gaan over de vraag waar we nu staan. Tevens kijken we vooruit naar de onderwerpen waar verder aan gewerkt moet worden. Hierbij wordt breder gekeken dan alleen de fysiologie: ook resistentieveredeling en vermeerdering komen aan bod.

Hier kunt u het volledige programma bekijken.

Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom bij Hobaho, Professor van Slogterenweg 2, 2161 DW Lisse.

Bent u aanwezig? Dan graag aanmelden via onderstaande knop!

Uitnodiging Symposium Veredeling zonder link naar aanmeldformulier